התערוכה "ירוחמים"
עיצוב מספר סיפור
"ירוחמים" היא תערוכה מסכמת של עבודת הקבוצה, אשר עסקה בנושא של "גם וגם" מזווית של עיצוב. ירוחם היא מיקרוקוסמוס לנקודות מפגש בין אוכלוסיות וקהילות שונות במדינת ישראל, מפגשים אשר מולידים מחד יזמות והתפתחות ומאידך מכריח להתבונן ולחקור שאלות של זהות. הרעיון העומד בבסיס התערוכה הוא נקודת-מפגש. לכל אדם יש זהות וסיפור וכל מי שמקשיב יפגוש את הסיפור בדרך אחרת בשילוב של נקודת המבט האישית, אשר משפיעה על שני הצדדים.
במסגרת העבודה על התערוכה בחר כל אחד מהמעצבים תושב מירוחם, ובמהלך חודשיים נפגש עמו בכדי לשמוע את סיפור חייו. המפגשים לוו על ידי הפרופ' לאנתרופולוגיה פנינה מוצפי-האלר (פרופ' חבר באוניברסיטת בן גוריון בנגב, מחברת הספר "בקופסאות הבטון"), בסדנא כתיבה מקצועית של מיה דבש, מ"מ אוצרת ראשית במוזיאון העיצוב בחולון, ובהנחיה ואוצרות של הדר ממרוד, המנהלת האמנותית של הטרמינל.
על המעצבים המשתתפים בתערוכה
אפרת אפל, מעצבת תעשייתית, גרה בנגב וחברה בגרעין הראל. לרוב לוקחת חלק בפרויקטים של עיצוב המשלבים צורך אמיתי, במטרה להוסיף ולתת לסביבה מתוך היותי חלק ממארג שלם של קיום. שואבת השראה בעיקר מדברים שגרתיים ויומיומיים, תמיד מעדיפה לשמור על פשטות ולעשות חיבורים חכמים מחומרים זמינים.
דפנה (דורפצאון) מירזיוף. בוגרת לימודי עיצוב תעשייתי במכללת הדסה. לימודי המשך בעיצוב קרמי בצלאל. בעלת סטודיו "דברים במדבר" אריחים מעוצבים בעבודת יד. נשואה לדרור אמא לחמישה, תושבת ירוחם
קרן סינגר, מעצבת פנים, בוגרת Hit, גרה ועובדת בירוחם. בעלת סטודיו Suit-Case, יחד עם בן זוגה, דניאל. בסטודיו הזוג עוסק בעיצוב חללים ומוצרים מחומרים וחפצים שיצאו מכלל שימוש, אותם הם מלקטים מסביבת הסטודיו, באזור התעשייה של ירוחם.
אלעד אור, תושב בקיבוץ שדה בוקר, נשוי למעצבת סיון אור רוזמרין, ואב לשני ילדים ושלושה חתולים. בוגר המכון הטכנולוגי חולון לתואר בעיצוב תעשייתי, ובעל תעודת הוראה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. עובד כעצמאי בפרויקטים שונים. בנוסף מבצע הדמיות, ומורה במקיף ז בבאר שבע
נטלי בן ארי, גדלה בארה"ב ובישראל. למדה עיצוב גרפי ועוסקת במקצוע, עדיין מתרגשת ממנו כל יום מחדש, בעיקר איור ומיתוג וכל סוג עיצוב שהוא פשוט וחכם. אוהבת ספורט ולהיות בתנועה. בשנה האחרונה מתגוררת בירוחם.
אחד המשתתפים בתערוכה הוא פנחס פרץ, אותו בחרה לפגוש המעצבת אפרת אפל. פרץ הוא תושב ירוחם מאז שנולד ב1962 ועד היום, להורים ילידי מרוקו. במפגשים בין אפרת לפנחס, הוא סיפר על החיים בעיירה, על עבודתו, על השירות הצבאי, הרחיב רבות על משפחתו מרובת האחים, בייחוד על אמו שהוא מעריך וקשור אליה מאוד. לפנחס היו 14 אחים, שניים נפטרו כאשר היו קטנים. פנחס התגלה כאדם ססגוני ויצירתי, אשר מצא דרך ייחודית להביא לידי ביטוי את האומנות האישית שלו. הוא בנה לו משרד במקום עבודתו, בו הוא יוצר ומפסל, מחומרים זמינים שהוא מוצא בדרכו. את יצירותיו אפשר לראות בכל פינה ברחבה שמחוץ לבניין "ירוחם-טק". בהשראת היצירות, אפרת עיצבה מכסי פלסטיק אשר הופכים בקבוקי זכוכית לאגרטלים, תוך שילוב עקרונות מתוך היצירה של פנחס ופשטות גאומטרית המאפיינת את הסגנון האישי שלה.
עבודות המעצבים מלוות בסיפורים שהם כתבו על התושבים שפגשו ובתמונות פורטרט של התושבים שצילם אלכס ליבק, זוכה פרס ישראל לצילום בשנת 2005.
התערוכה הוצגה במהלך חודש ספטמבר 2016 בטרמינל העיצוב ירוחם.